Sēnes ar ķiplokiem ir ideāla uzkoda, kas lieliski sader ar gandrīz jebkuru garnīru. Veģetārieši būs sajūsmā: nereti gadās, ka viņu ēdieni garšas ziņā var sacensties ar gaļas ēdieniem.
Gatavojam ātri, vienkārši un precīzi. Tiesa, mēs tos ēdam vēl ātrāk, bet tas ir cits stāsts.
Šampinjoni (Agaricus bisporus) ir viens no visbiežāk audzētajiem un izmantotajiem sēņu veidiem pasaulē. Šīs sēnes ir pieejamas dažādās formās un krāsās, taču populārākās ir baltās un brūnās šampinjoni.
Uzturvērtība
Šampinjoni ir bagāti ar dažādām uzturvielām un piedāvā vairākus veselības ieguvumus:
Zems kaloriju saturs: Šampinjoni ir zemas kaloritātes pārtikas produkts, padarot tos ideāli piemērotus diētām un svara kontrolei.
Augsts ūdens saturs: Aptuveni 90% no šampinjonu sastāva ir ūdens, kas palīdz uzturēt hidratāciju.
Olbaltumvielas: Satur aptuveni 3 grami olbaltumvielu uz 100 gramiem, kas ir labs augu valsts proteīnu avots.
Vitamīni un minerāli: Šampinjoni ir bagāti ar B grupas vitamīniem (B2, B3, B5), kā arī satur selēnu, varu, kāliju un fosforu.
Antioksidanti: Satur antioksidantus, piemēram, ergotionīnu un glutationu, kas palīdz aizsargāt šūnas no oksidatīvā stresa.
Lietošana un pagatavošana
Šampinjoni ir daudzpusīgi un viegli izmantojami dažādos ēdienos. Tos var:
Grilēt vai cept: Pievienojot garšvielas un eļļu.
Pievienot zupām un sautējumiem: Lai piešķirtu dziļāku garšu.
Izmantot salātos: Svaigā vai viegli apceptā veidā.
Pagatavot pildītus šampinjonus: Pildot tos ar sieru, garšaugiem vai dārzeņiem.
Šampinjoni ir viegli pieejami visu gadu un ir lielisks papildinājums jebkurai veselīgai diētai. Izmantojiet tos, lai uzlabotu maltīšu garšu un uzturvērtību, vienlaikus baudot to daudzveidīgos veselības ieguvumus.
Sēnes ar ķiplokiem
Šampinjonus var atrast pat mazākajos veikalos aiz stūra. Tajā pašā laikā cena viņiem ir draudzīga.
Bet daži cilvēki zina tikai pāris labas receptes ar tiem. Apcep ar olu kulteni vai pievieno kartupeļiem. Varbūt tas arī viss.
Lasi vēl: Neticami garda pica ar kabaču mīklu un pildīti kabači ar gaļu un sieru: 2 brīnišķīgas receptes
Šodien mēs labosim šo situāciju un pagatavosim neatkarīgu ēdienu, kas neatstās vienaldzīgu nevienu.
SASTĀVDAĻAS
500 g šampinjonu
5 daiviņas ķiploku
1 sīpols
2 ēd.k. augu eļļas
30 g sviesta
60 ml baltvīna
1 tējk. paprikas pulvera
1 tējk. brūnā cukura
1 saišķis pētersīļu
sāls, pipari pēc garšas
Šķir nākošo lapu, lai iepazītos ar pagatavošanas procesu….